Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Дървен град и Камен град- Пролетна Приказка,сътворена от Кустурица
4 дни, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, Автобус

Дървен град и Камен град-

Пролетна Приказка,сътворена от Кустурица

Маршрут:София - Чачак - Мокра Гора - Дървенград  - Вишеград - Каменград – София

18.04.-21.04.2024/4 дни / 3 нощувки/Автобус

Възможност за уникален речен круиз по река Дрина! 

хотел ВИШЕГРАД 3* - ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: www.hotel-visegrad.com

1 ден/18.04.2024

 София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Вишеград – 730 км.

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София,паркинга на Централна гара.

В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина с Р. Сръбска  ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. Преминаване на  граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Вишеград. Настаняване в хотел Visegrad 3*. Свободно време за първи впечатления от града. Вечеря 4-степенно меню. Нощувка.

2 ден/19.04.2024

 Вишеград - круиз по изумрудената река Дрина

Закуска в ресторанта на хотела.Следва пешеходна разходка във Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от архитекта Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.

Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград – другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград.

Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: Круиз по река Дрина. 

Круиза с корабче по река Дрина е четири часово прегивяване, наситено с впечатляващи гледки към бреговете на реката, към пръснатите рибарски къщички и зелени морави. Зареждащи паузи и спирка край Стари Брод и Слап – там, където река Жепа дарява тюркоазено сините си води на изумрудената си посестрима Дрина!

В късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря 4-степенно меню.Нощувка.

3 ден/20.04.2024

Вишеград –Дървен град-Пожега120 км.

Закуска.Напускаме хотела и отпътуваме за Р.Сърбия-Дървен град.Тук ще спрем на слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е!А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе или сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Нашето пътуване продължава.Недалеч от  Дървен град ще посетим  жп гарата,на която ще разгледаме музея,разказващ историята на сръбска железницата и история на  живописния ретровлак  "Носталгия",който се движи по трасето на железницата Шарганска осмица в планина Мокра гора.Следобяд отпътуваме за хотела в Пожега.Настаняване.Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

4 ден/21.04.2024

 Пожега-Крушевац -София-400 км.

Закуска в ресторанта на хотела. В 08:30 часа (местно време) освобождаване на хотела и отпътуване за България.По пътя ще се отбием на Крущевац – град, който има славна история под управлението на княз Лазар, който през 1371 г. го превръща в своя столица: археологическия парк „Лазарев град“ със запазените останки от стените на средновековния град, църквата „Лазарица“, отбранителната кула и Националния музей.Свободно време за лек обяд.Отпътуване за България с няколко спирки по пътя.Пристигаме в Хасково късно вечерта.

Цена -489 лв на човек  в двойна стая ;                    

Единична стая не се предлага!

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

2 нощувки със закуски на блок маса в хотел  www.hotel-visegrad.com

2 стандартни вечери 4-степенно меню (супа, салата, основно ястие и десерт) без напитки;

1 Нощувка в Пожега-хотел Пожега 3*със закуска на блок маса и вечеря по меню;

Посещение на – Каменград,сити тур Вишеград;

Посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград ( вкл. входна такса)

Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 5000 евро в ЗК „Левинс”

 Пакетната цена НЕ включва:

Круиз с кораб по река Дрина: възрастен – 30 евро(минимум 20 туриста)

Доплащане:

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 64 год. - 12 лева!

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7