Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
Санкт Петербург-Бляскъв диамант на Русия
8 дни, РУСИЯ, АВТОБУС И САМОЛЕТ

Санкт Петербург-Бляскъв диамант на Русия

 

Дата : 28.07.2024- 01.08.2024

Самолетна програма


Акценти по програмата:
Една различна програма, изцяло адаптирана към тези от вас,които искат да се запознаят със история и култура на Русия. Включени са всички основни забележителности на  Санкт Петербург. Екскурзоводското обслужване се провежда на български език. Санкт Петербург е сравнително млад град, основан през 1703 г. от цар Петър Велики с идеята да бъде прозорец на Русия към Европа. Въпреки кратката си история, градът е столица на Руската империя в продължение на два века и може да се похвали с изключително богато и вълнуващо минало, което е дало отражение върху цялостния облик и дух на града. Подобно на Венеция, градът е пресечен от 93 естествени и изкуствени водни канала с над 300 моста, по брой на които Санкт Петербург е на едно от първите места в света. Санкт Петербург е град на музеи с богати колекции, красиви паркове и приказни дворци - Ермитажът, Зимният дворец, резервата Царское село.Допълнително, ще имате възможност да посетите културни и развлекателни мероприятия в града, които ще помогнат да усетите неповторима и зашеметяваща атмосфера на бляскъв Санкт Петербург.

Програма


1 Ден –28.07.2024
Отпътуване от летище София с полет на „Turkish airlines” в 15.35 ч за Санкт- Петербург / София – Истанбул –Санкт- Петербург .Трансфер летище-хотел . Настаняване в хотела .

Нощувка .


2 Ден –29.07.2024
В 00.05 ч Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел 4*в Санкт-Петербург.Нощувка.
Закуска в ресторанта на хотела.Днес ще участваме в празнични мероприятия-парад на военно морски сили на Русия,концерт на Дворцовия площад .Традицията за празнуване на Деня на ВМС е на повече от 300 години. През 1714 и 1720 г. руският флот печели две големи победи в морските битки на Северната война – при Гангут и Гренгам. И паднаха в един и същи ден - 27 юли (7 август по нов стил). За да прослави героичните моряци и целия руски флот, цар Петър I заповядва в новата си северна столица да се провеждат паради, да се украсяват корабите със знамена и да се стреля с оръдия.Денят на ВМС символизира голямото значение на флота за Русия, показва мощта и силата на руския флот, а също така отразява значението на морската отбрана за Русия. Това е голям и красив празник, който препоръчваме на всички гости на Санкт Петербург да видят.Традиционно в корабния парад участват няколко десетки бойни кораби: ракетни кораби, самолетоносачи, противолодъчни кораби, крайцери, миноносци, артилерийски катери, миноносци и подводници. Във водите на Нева се разгръща грандиозен спектакъл от могъщи и красиви кораби, който обикновено е придружен от въздушно шоу.

Вечерта ще се насладим на уникална заря на р.Нева и празничното шоу в за Санкт- Петербург.

Нощувка.


3 Ден  - 29.07.2024
Закуска в ресторанта на хотела.
Туристическата ни програма започва с панорамна обиколка на Санкт Петербург- ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града,великолепна архитектура от 18-19 век, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад,  Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.Обяд. След това ще се отправим към Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, която показва невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Свободно време в центъра на града -възможност за посещение на многобройни музеи - музей на Фаберже*, къща-музей на Строгонов, музей на водката, Военно-морски музей.Обяд .

Свободно време.

Нощувка .


4 Ден – 30.07.2024

Закуска в ресторанта на хотела.Отпътуваме извън Санкт - Петербург за Eкатерининския дворец и парка в Царско село.Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските царе. Тук можете да усетите атмосферата на царски начин на живот в целия му блясък.Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.

Обяд. Посещение на Петергоф - извън градският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове ,преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.

Нощувка.


5 Ден  – 31.07.2024
Закуска в ресторанта на хотела.
 Туристическата ни програма започва с посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд.След това по желание ще можем да посетим Океанариум-Планета Нептун*-където ще видим невероятните жители на морския свят-колекцията съдържа повече от 2 хиляди екземпляра сладководни и морски риби, водни безгръбначни и бозайници, принадлежащи към моретата и океаните на всички континенти.Свободно време в центъра на града.Вечерта по желание*-Нощен круиз по река Нева,на който ще се насладим на нощен Санкт Петербург!*От водата Петербург изглежда точно такъв, какъвто го  замислил неговият създател- Петър I. Неслучайно основните забележителности на северната столица са построени по крайбрежието. От водата те изглеждат още по-величествени и красиви. Ще отидем с корабче по река Нева  и ще видим най-популярните места в града-Лятната градина, Ермитажът, Петропавловската крепост, Исакиевският събор,кораб Аврора.Невероятен нощен спектакъл ще завърши със шоу на раздигнати мостове над река Нева.Мнозина се интересуват защо се раздигат мостове над Нева в Санкт Петербург?Отговорът е много  прост-за преминаване на кораби по реката, от края на април до ноември, по време на навигационния период.Това винаги се случва през нощта.

Нощувка.


6 Ден – 01.08.2024
Закуска в ресторанта на хотела.
Свободен ден за самостоятелно  посещение на избрани музеи.Освобождаваме хотела и оставаме багажа на съхранение.Трансфер за летището за полет 0.45 ч с с полет на „Turkish airlines”  за Санкт- Петербург – Истанбул-София.


7 Ден – 02.08.2024
Пристигаме в София в 8.30 сутринта;

Цена-2899 лв. на човек в двойна стая/Доплащане за единична стая-499 лв;

Цената включва:
•    Самолетен билет София –Истанбул - Санкт -Петербург - Истанбул -София с „Turkish airlines”, с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 8 кг и летищни такси;
•    Представител на ,,Валенти 7 “ по време на цялата екскурзия ;
•    Транфер – летище – хотел – летище ;
•    5 нощувки със закуски в хотел 4*  в Санкт-Петербург ;
•    3 Обяда при целодневни екскурзии;
•    Всички трансфери по маршрута;
•    Всички екскурзиии включени в програмата ;
•    Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод по програмата;
•    Входни такси за посещаваните обекти по програмата-Исакиевския събор църквата,Казанска катедрала, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец и парка на Петергоф;


  Цената не включва:
•    
Разходи от личен характер;
•    Всички допълнителни екскурзии са заявяват и се плащат  преди пътуване.
•    Ползване на метро-билет около 1 евро;
•    Вечерна разходка с корабче по река Нева в Санкт Петербург – 70 лв;
•    Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 7 календарни дни и с включена такса визов център –245 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат;
•    Стойността на застраховката-30 лв.за руската виза с покритие 30 000 евро-по изискване на визов център на Руското посолство.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦЯ
•    Разчет направен при курс 99 руб.за 1 евро-при драстично по качване на курса на рублата/над 10%/,цената на екскурзия подлежи на допълнителна калкулация.
Необходими документи за издаване на руска виза: Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.    
Начин на плащане:депозит – 1000 лв;
 Доплащане – до 100%  до 15.06.2024

Използвани транспортни средства по програмата:• самолет • автобус;
Полетното разписание е в местни времена.


Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
•    Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
•    Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 29  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
•    Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването- не се възстановяват никакви суми.
•    Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
•    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията-15 туристи.

•    Застраховка „Отмяна от пътуване“:    предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7