Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА-ВЕЛИКОЛЕПИЕ НА РУСИЯ
9 дни, РУСИЯ, Самолет

САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА-ВЕЛИКОЛЕПИЕ   НА РУСИЯ

Дата-28.07-04.08.2024 г.

Акценти по програмата:

Една различна програма, изцяло адаптирана към тези от вас,които искат да се запознаят със история и култура на Русия.Включени са всички основни забележителности на  Санкт Петербург. Екскурзоводското обслужване се провежда на български език,включени  всички основни забележителности на Москва и Санкт Петербург. Подбрани хотели с добра локация. Екскурзоводско обслужване се провежда на български език.По желание* ще имаме възможност и да посетим развлекателни мероприятия,които ще помогнат да усетите неповторима атмосфера на тези изключителни градове в  Москва- Легендарен Московски цирк на Никулин-вечерно представление-уникална шоу-програма,известна по целият свят. В Санкт Петербург - Океанариум - Планета Нептун-където можем да видим невероятните жители на морския свят - на моретата и океаните от всички континенти .В Санкт Петербург можем да вечеряме в Литературното кафене –известен ресторант,който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който тръгнал на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян. Тук ще опитаме кухнята от онова време и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век,слушайки руски романси и музика на живо.Санкт Петербург е сравнително млад град, основан през 1703 г. от цар Петър Велики с идеята да бъде прозорец на Русия към Европа. Въпреки кратката си история, градът е столица на Руската империя в продължение на два века и може да се похвали с изключително богато и вълнуващо минало, което е дало отражение върху цялостния облик и дух на града. Подобно на Венеция, градът е пресечен от 93 естествени и изкуствени водни канала с над 300 моста, по брой на които Санкт Петербург е на едно от първите места в света. Санкт Петербург е град на музеи с богати колекции, красиви паркове и приказни дворци - Ермитажът, Зимният дворец, резервата Царское село.Допълнително, ще имате възможност да посетите културни иразвлекателни мероприятия в града, които ще помогнат да усетите неповторима и зашеметяваща атмосфера на бляскъв Санкт Петербург.

1 Ден –27.07.2024

Отпътуване от летище София с полет на „Turkishairlines” в 15.35 ч за Санкт- Петербург / София – Истанбул –Санкт- Петербург .

2 Ден –28.07.2024

В 00.05 ч Трансфер от летището до хотела. Настаняванев хотел 4*в Санкт-Петербург.Нощувка.

Закуска в ресторанта на хотела.Днес ще участваме в празнични мероприятия-парад на военно морски сили на Русия,концерт на Дворцовия площад,а вечерта ще се насладим на уникална заря на р.Нева и празничното шоу в за Санкт- Петербург.Нощувка.

3 Ден  - 29.07.2024

Закуска в ресторанта на хотела.

Туристическата ни програма започва с панорамна обиколка на Санкт Петербург- ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града,великолепна архитектура от 18-19 век, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад,  Василевски остров и Невски проспект. Посещение на Крепостта „Петър и Павел“.Обяд. След това ще се отправим към Исакиевския събор най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, която показва невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Свободно време в центъра на града -възможност за посещение на многобройни музеи - музей на Фаберже*, къща-музей на Строгонов, музей на водката, Военно-морски музей.Обяд .Свободно време.Нощувка .

4 Ден – 30.07.2024

Закуска в ресторанта на хотела.Отпътуваме извън Санкт - Петербург за Eкатерининския дворец и парка в Царско село.Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските царе. Тук можете да усетите атмосферата на царски начин на живот в целия му блясък.Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война.Обяд. Посещение на Петергоф - извън градският дворец на Петър Първи.Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът Самсон с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори, Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е  Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие.  превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове ,преливащи един в друг. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.Нощувка.

5 Ден  – 31.07.2024

Закуска в ресторанта на хотела.

 Туристическата ни програма започва с посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд.След това по желание ще можем да посетим Океанариум-Планета Нептун*-където ще видим невероятните жители на морския свят-колекцията съдържа повече от 2 хиляди екземпляра сладководни и морски риби, водни безгръбначни и бозайници, принадлежащи към моретата и океаните на всички континенти.Свободно време в центъра на града.Вечерта по желание*-Нощен круиз по река Нева,на който ще се насладим на нощен Санкт Петербург!*От водата Петербург изглежда точно такъв, какъвто го  замислил неговият създател- Петър I. Неслучайно основните забележителности на северната столица са построени по крайбрежието. От водата те изглеждат още по-величествени и красиви. Ще отидем с корабче по река Нева  и ще видим най-популярните места в града-Лятната градина, Ермитажът, Петропавловската крепост, Исакиевският събор,кораб Аврора.Невероятен нощен спектакълще завърши със шоу на раздигнати мостове над река Нева.Мнозина се интересуват защо се раздигат мостове над Нева в Санкт Петербург?Отговорът е много  прост-за преминаване на кораби по реката, от края на април до ноември, по време на навигационния период.Това винаги се случва през ноща.Нощувка.

6 Ден – 01.08.2024

Закуска в ресторанта на хотела.

Напускаме хотела в Санкт Петербург ,следва трансфер до жп.гара в  Санкт Петербург.Отпътуваме за Москва със високоскоростен влак-Сапсан със скорост 200 км в час.Растояние от 800 км ще ппопътуваме за около 4 часа.Пристигаме в Москва около обяд.Посреща ни екскурзовод на българскии и следва екскурзоводска програма в Москва-столица на Руската Федерация,която представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци  е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града:  Червения площад и Манежния площад, храм “Василий Блажени“.Свободно време в центъра на Москва.Настаняване в хотела.Нощувка.

7 Ден – 02.08.2024

Закуска в ресторанта на хотела.Следва Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва.По желание- Разходка с корабче по река Москва (разходката продължава около 2 часа).Привечер ще се качиме на най големият небостъргач в Московското бизнес сити-58 етаж,за да се насладиме на завладяваща гледка на вечерна столица и да направиме великолепни снимки. Свободно време.Нощувка.

8 Ден – 03.08.2024

Закуска в ресторанта на хотела.Напускаме хотела в Москва с багажа.Следва Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.Обяд в центъра на Москва.Продължаваме с нашата екскурзионна програма-следва посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници.След това ще отпътуваме за Коломенское-лятна резеденция на руските царе.Резиденция Коломенское се простира по протежение на десния бряг на река Москва  и е една от най-популярните забележителности извън центъра на руската столица.Исторически погледнато, резиденцията се намира на мястото на село, основано от бежанци от Коломна, бягащи от монголско-татарското нашествие. По време на царуването на цар Алексей Михайлович Коломенское става царска резиденция и тук е построен дървен дворец през 1660-те години.Това e истински палат с богат и екзотичен декор, от който се възхищават всички чужденци, а съвременниците на царя го наричат "осмото чудо на света".Въпреки че е построен само за лятна резиденция, Коломенское се превръща в любима резиденция за цар Алексей и неговите наследници. Бъдещата императрица Елизабет Петровна е роден в двореца през 1709 г., а цар Петър Велики е прекарал част от младостта си тук.Ще имаме беседа вътре във двореца,свободно време в парка на двореца.Има и  кафенета за лека вечеря.В 19 ч следва трансфер за аерогарата в Москва за полет на Туркиш ер за София в 0.45 ч.

9 Ден – 04.08.2024

Пристигаме в София в 8.30 сутринта;

 

ЦЕНА ранни записване до 15.06.24- 3499 лв /след тази дата Цена-3599 лв. на човек в двойна стая/Доплащане за единична стая-499 лв;

Цената включва:

·         Самолетен билет София –Истанбул - Санкт -Петербург-Москва-Истанбул -София с Turkishairlines, с включен чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 8 кг и летищни такси;

·         Представител на ,,Валенти 7 “ по време на цялата екскурзия ;

·         Транфер – летище – хотел – летище ;

·         5 нощувки със закуски в хотел4*  в Санкт-Петербург ;

·         2 нощувки със закуски в хотел 4*  в Москва ;

·         4 Обяда при целодневни екскурзии и в двата града;

·         Всички трансфери по маршрута;

·         Всички екскурзиии включени в програмата ;

·         Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод по програмата;

·         Входни такси за посещаваните обекти по програмата-Исакиевския събор църквата,Казанска катедрала,„Ермитажа“, Eкатерининския дворец и парка на Петергоф;

·         Цената не включва:

·         Разходи от личен характер;

·         Всички допълнителни екскурзии са заявяват и се плащат  преди пътуване.

·         Ползване на метро-билет около 1 евро;

·         Вечерна разходка с корабче по река Нева в Санкт Петербург – 70 лв;

·         Разходка с корабче по Москва  река  – 50 лв;

·         Вечеря с музика на живо-руски поманси в Ст.Петербург-Литературное кафе по меню-45 евро;

·         Входен билет-Московски цирк в Москва-35 евро;

·         Входен билет –Алмазен фонд-Кремл- при самостоятелно посещение-1500 руб.-възрастни,500 руб.ученици и студенти;

·         Музей на Космонавтика в Москва-1500 руб.-възрастни,500 руб.ученици и студенти;

·         Океанариум в Ст.Петербург- 40 лв;

·         Музей на Фаберже в Ст.Петербург- 2500 руб;

·         Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 7 календарни дни и с включена такса визов център –245 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат;

·         Стойността на застраховката-30 лв.за руската виза с покритие 30 000 евро-по изискване на визов център на Руското посолство.

·         Разчет направен при курс 99 руб.за 1 евро-при драстично покачване на курса на рублата/над 10%/,цената на екскурзия подлежи на допълнителна калкулация.

Необходими документи за издаване на руска виза:Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.      

Начин на плащане:депозит – 1000 лв;

 Доплащане – до 100%  до 30.06.2024

 

Използвани транспортни средства по програмата:• самолет • автобус влак;

Полетното разписание е в местни времена.Условия за анулация:В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 29 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 29  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
  • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването- не се възстановяват никакви суми.
  • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията-15 туристи.
  •  
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“:           предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7