Вежливост Актуалност Лоялност Експедитивност Надежност Точност Информативност 7-пъти!
  
В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ
4 дни, България, Автобус

В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ

СОФИЯ – КЛИСУРА – СОПОТ - КАРЛОВО – КАЗАНЛЪК - ШИПКА – ЕТЪРА – ГАБРОВО - БОЖЕНЦИ – ТРЯВНА – ТРОЯНСКИ МАНАСТИР – СОФИЯ

4 дни

03.10.2013 – 180 лв.

Ден 1 –Отпътуване в 7.30 часа от площад "Александър Невски" (зад катедралния храм, в началото на ул. "Оборище") по маршрут София - Клисура - Сопот - Карлово - Казанлък. Пешеходна разходка в Клисура. Посещение на историческия музей, в който се съхранява оригиналната камбаната, известила началото на Априлското въстание и Павурджиевата къща, изградена в характерния за Възраждането стил. Отпътуване за Сопот. Пешеходна разходка в Сопот. Посещение на къщатата музей на Иван Вазов, девическия манастир "Въведение Богородично" и Радиното училище. Свободно време. Отпътуване за Карлово, разположено в плодородната Карловска долина, част от легендарната Розова долина. Посещение на музея "Васил Левски", включващ родната къща на Апостола на българската свобода, Мемориaлен парклис, Чардаклиевата къща и паметника на Гина Кунчева - майката на Левски. Отпътуване за Казанлък. Настаняване в хотел 3*, нощувка.

Ден 2 –Закуска. 9.00 часа - посещение на Казанлъшката гробница, най-добре запазената Тракийска гробница в България, включена в списъка на ЮНЕСКО, и Музея на розата, единствен по рода си в България. Възможност за закупуване на розово, ментово или лавандулово масло, розов ликьор, гюлова ракия и сувенири. По желание и предварителна заявка - посещение на ритуал "Розоварене" в Етнографски комплекс "Кулата". Отпътуване за Габрово. По пътя посещение на храм-паметника "Рождество Христово" край град Шипка и архитектурно-етнографския комплекс "Етъра". Настаняване в Габрово в хотел 3*, нощувка.

Ден 3 –Закуска. 8.30 часа - туристическа програма в българската столица на хумора Габрово. Възможност за посещение на Дома на хумора и сатирата. Отпътуване за Трявна - уникален паметник на културата с реставрираните възрожденски къщи, часовниковата кула, павираните улици, действащите работилнички, музея на резбарското и зографското изкуство и Тревненска иконописна школа. Пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за Боженци. Разглеждане на архитектурно-историческия резерват. Нощувка в Габрово.

Ден 4 –Закуска. 8.30 часа - отпътуване за Троян. Посещение на Троянския манастир "Успение Богородично". В главния църковен храм "Успение Богородично" се пази една от трите чудотворни икони в България - "Пресвета Богородица Троеручица". Свободно време в с. Орешака, известно със своето целогодишно "Национално изложение на художествените занаяти и изкуства". Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" вечерта.

 

 Цената включва:

  • 1 нощувка със закуска в хотел *** звезди в Казанлък;
  • 2 нощувки със закуски в хотел *** звезди в Габрово;
  • Пешеходни разходки в Клисура, Сопот, Карлово, Казанлък, Габрово, Трявна, Боженци;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • ДДС.


Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти и музей в програмата;
  • Посещение на Етнографски комплекс "Кулата" в Казанлък с ритуал "Розоварене";
  • Разходи от личен характер.

Настаняване

Хотел 3*

Двойна стая с отделни легла

включено в цената

 

Двойна стая със спалня

включено в цената

 

Двойна стая за комбиниране

включено в цената

 

Допълнително легло в двойна стая

включено в цената

 

Единична стая

45 лв.

 

Доплащания:

·         Посещение на Етнографски комплекс "Кулата" в Казанлък с ритуал "Розоварене" (мин. 10 туристи)

8.00 лв.

 

 
гр. София 1000
бул. Ал. Стамболийски 15
тел.: 02 / 986 61 68, 0879 59 55 92
Е-mail: valenti7@abv.bg, info@avivalenti7.com
Skype: valenti7